Betal-tv-marknaden i Filippinerna kommer att dyka upp från coronaviruspandemin i en hälsosam position.

Enligt nya siffror från GlobalData kommer marknaden att se sin intäktsökning från US $ 451.1 miljoner i 2020 till US $ 550.0 miljoner i 2025 vid en CAGR på 4.0%. Forskningsföretaget har tillskrivit denna tillväxt till solid prestanda i DTH-och IPTV-boxar.

Den totala Betal-TV-hushållens penetration kommer att växa från 20.5% i 2020 till uppskattningsvis 22.5% i 2025 med DTH och IPTV-abonnemang som ska öka vid en CAGR på 4.1% respektive 29.3%.

Medan dessa segment förväntas fungera bra, förväntas kabel-tv-abonnemang fortsätta sin nedgång, vilket är fallet för de flesta av världen. Kabel kommer att växa marginellt från 2022-23, men minska ganska kraftigt under de efterföljande två åren på IPTVIS.

Aasif Iqbal, telekomanalytiker på GlobalData, sa: “även om DTH kommer att förbli den ledande plattformen för att leverera betal-tv-tjänster i Filippinerna genom 2025, kommer IPTV-butiken andel att öka under prognosperioden, med stöd av den förbättrade fasta bredbandsinfrastrukturen i landet.

“SKY kommer att leda betal-tv-marknaden står för den största andelen betal-tv-abonnemang från och med 2020. Operatören kommer att behålla sitt ledarskap inom IPTV kanaler betal-tv-segmentet med tanke på sitt starka fotfäste i kabel-TV-segmentet och sitt växande fokus på DTH-segmentet.”