Har du tandproblem? I så fall är du inte ensam. Enligt lustgas , mellan 9% och 20% av amerikanerna undvika att gå till tandläkaren på grund av ångest och rädsla. Den goda nyheten är att du kan vara berättigad till lustgas , en mild lugnande som hjälper dig att känna dig mer avslappnad.

Vi administrerar lustgas genom en liten nasal mask som vi placerar över näsan. Denna mask levererar syre blandat med lustgas .

Inte bara skrattar gas säkert, men det är snabbt att agera och snabbt att slita av.
Vad är lustgas används för?

Vi kan använda lustgas för en mängd olika tandprocedurer, inklusive tandrensningar. Men du kan också behöva en lokalbedövning för vissa förfaranden. Till exempel behöver du en lokalbedövning om du behöver fylla på.

lustgas hjälper dig att känna dig mer tillfreds i tandläkarens stol så att du kan få den vård du behöver. Våra tandläkare kan rekommendera lustgas för patienter som upplever tandangst eller rädsla.

Även om du inte har ångest eller rädsla kan lustgas hjälpa dig att känna dig mer bekväm. Till exempel kan du begära lustgas om du behöver omfattande tandvård på flera tänder.
Snabbt att koppla av

Skrattgas är inte detsamma som ” sleep dentistry.”Detta beror på att du är vaken och lyhörd under ditt möte.

En av biverkningarna av lustgas. känns svindlande. Som ett resultat kan du fnissa lite under behandlingen. Men du kommer fortfarande att kunna samarbeta med våra tandläkare.

Om du har en tandfobi kan vi uppmuntra dig att prata om roten till din rädsla. Till exempel är vissa patienter rädda för att känna sig hjälplösa eller förlora kontrollen. Till skillnad från andra typer av sedering slappnar skrattgasen dig utan att du lägger dig i sömn.
Snabb avklinga

Lustgas avtar snabbt. Detta innebär att du kommer att kunna återvända till jobbet eller skolan efter din tandläkare möte.

Du borde inte känna dig groggy eller sömnig efter andning i skrattgas. Den lugnande effekten avtar så snart vi tar bort andningsmasken som täcker näsan. Som sådan, kommer du att kunna köra själv hem efter din tid eller återgå till arbetet.

Med oral sedering skulle du inte kunna köra dig till eller från vårt kontor. I stället skulle du behöva ordna för någon att tillhandahålla transport. Du skulle också behöva återhämta sig hemma för resten av dagen medan sedering avtar.
Inga Långvariga Biverkningar

Skrattgas är säker för patienter i alla åldrar eftersom det inte finns några långvariga biverkningar. Faktum är att du kommer att kunna köra dig hem efter ditt möte.

När du andas in skrattande gas, kan du känna dig yr eller som dina lemmar är tunga. Detta är normalt och känslorna ska försvinna efter att vi har tagit bort masken.