Letar du efter en säker VPN? Det här är bra! En VPN erbjuder hundratals fördelar från kryptering och säkerhet till anonym surfning och olika IP-adresser, men jag är säker på att du redan vet det.

Nu när du har börjat leta efter VPN, kanske du märker att det finns många av dem. Det finns faktiskt mer än 300 VPNs på marknaden idag! Så hur vet du vilket som är bäst för dig?

Enkel! Du behöver bara ta reda på vad du letar efter i ett VPN och sedan hitta en som uppfyller dina behov. Men hur vet du vad du ska leta efter?

Titta på listan nedan. Våra 5 tips hjälper dig att ta reda på vad du ska leta efter i ett VPN och välja det bästa. Ta reda på vad du behöver för VPN

Du kommer inte att gå in i Apple Store och köpa den första bärbara datorn du ser. Detsamma gäller för VPN.

Om du vill ha en VPN som är lämplig för familjer, en router-baserad VPN-eller en som tillåter flera samtidiga anslutningar-är vad du bör leta efter.

Om du planerar att streama filmer online behöver du ett VPN med hög hastighet, en tillförlitlig anslutning och obegränsad bandbredd.

Men vanliga resenärer som är starkt beroende av offentliga Wi-Fi-nätverk behöver ett VPN som erbjuder mycket bra säkerhet och har servrar placerade över hela världen.

När du vet vad du ska använda VPN för, Skriv en lista över funktioner som är viktiga för dig och som du kan glömma. När du har slutfört den här processen blir det enklare för dig att bestämma vilken VPN som ska användas.

  1. se kvaliteten på varje VPN

Varje VPN-företag prioriterar något. Det kan vara snabbt, kan det vara kryptering, kan det vara anonymitet-du måste se till att dina prioriteringar matchar deras prioriteringar. Om du vill titta på geografiskt blockerat innehåll är ett VPN som har ett rykte om att öppna innehåll en prioritet. Om du är en journalist eller någon som respekterar din integritet och anonymitet bör VPN utan en anteckning med säker kryptering vara din prioritet. Du måste också kontrollera säkerhetsprotokollet och om VPN inkluderar Kill-Switch funktionen.

  1. Kontrollera vilka enheter som är kompatibla

Även om de flesta VPN stöder huvudplattformarna för Windows, Mac, Android, Linux och iOS är vissa VPN inte tillgängliga för alla plattformar. Om du har en Windows-dator, men använder en iPhone, då du vill se till att din VPN har en plattform och applikationer för båda. Det är också en bra idé att se hur många enheter du kan ansluta på samma gång. Vissa VPN tillåter obegränsade enheter, medan andra endast tillåter att du ansluter upp till tre enheter.

  1. finna en VPN med en lätt till använda gräns flat.

Konfigurationen och användargränssnittet på många VPN kan vara mycket komplicerat. Så, om du inte är tekniskt kunniga och inte vill bry inrätta VPN, är det viktigt att hitta en som erbjuder ett enkelt förfarande och en enkel att använda plattform. Vissa VPN-anslutningar erbjuder virtuella inställningar, så du behöver inte tvinga dig själv.

  1. se till att dina viktiga platser täcks

Antalet servrar och plats kan vara en avgörande faktor för vissa VPN-anslutningar. Om du bor i ett mindre befolkat eller utvecklat land eller planerar att resa eller bo i det landet ett tag behöver du ett VPN som har en server i eller nära denna plats.

  1. Bestäm vilken betalningsplan du föredrar

Det är alltid viktigt att överväga betalning när du letar efter en VPN. Priserna varierar beroende på funktionerna i ett VPN och tidsramen för prenumerationen. Hur du betalar är också viktigt. Vissa VPN erbjuder helt anonyma betalningssystem som BitCoin, medan andra tillåter dig att köpa presentkort för att undvika att använda personlig information. Medan gratis VPN är frestande, rekommenderar vi inte att du använder en. Även om du inte betalar med pengar, du kommer att betala för det på ett annat sätt, vara det med annonser, opålitliga skydd eller dålig kvalitet streaming.