Så vi är fast med det faktum att ingen gratis VPN erbjuder en komplett, säker, högkvalitativ service utan begränsningar. Vad kan överraska dig är dock hur prisvärda många premium VPN-abonnemang faktiskt är. Det lämnar bara en fråga …

Vad är så speciellt med betalda VPN-tjänster som gör dem värda dina pengar?

  1. De erbjuder äkta skydd för dina privata data online.

När du kopplar från webben ska sessionsdata försvinna, och det kommer med en premium-VPN. Medan vissa främsta VPN-leverantörer håller partiella anslutningsloggar, vanligtvis för diagnostiska ändamål, spårar ingen av dem din aktivitet eller delar dina data, någonsin.

Ännu bättre, våra mest högt rankade VPN inte hålla några loggar alls, så din aktivitet på nätet är verkligen anonym – som det ska vara.

  1. De har topnotch nätverkssäkerhet.

Betalda VPN behöver abonnenter att stanna i verksamheten, så de bokstavligen inte har råd med säkerhetsbrister. De bästa VPN ger slutpunkt till slutpunkt, AES 256-bitars kryptering och stöder en mängd olika tunnelprotokoll, inklusive ultrasäkra OpenVPN.

Vissa VPN tar även säkerhet till nästa nivå med ytterligare funktioner som delad tunnel, Double VPN, kill switchar och DNS och IPv6 läckageskydd. Dina data visas inte även om du uppstår en plötslig frånkoppling från VPN-servern.

  1. De inför inte bandbredd s- eller hastighetsbegränsningar.

En annan fördel med att använda en betald VPN-tjänst är att du kommer att njuta av säker surfning utan datamössor eller hastighetsbegränsning. Detta är idealiskt om du använder din VPN för streaming online video, P2P aktiviteter eller spel.

Faktum är att elit VPN erbjuder optimerade servrar för var och en av dessa aktiviteter, så att du kan säga adjö till buffring och smärtsamt långsamma nedladdningar.

  1. De ger dig tillgång till fler serverplatser.

Betalda VPN ger dig obegränsad tillgång till hela deras servernätverk, som ofta är gigantiska och spänner över hela världen. Därför kommer du att ha tillgång till mer geo-begränsade tjänster och webbplatser.

Som en allmän regel, ju fler servrar, desto bättre för att låsa upp platser och för anslutningshastighet. Men några av våra topprankade VPN förvånar oss med hur mycket de kan göra med relativt små nätverk, eftersom de hanterar dessa nätverk med sådan omsorg.

  1. De kan avblockera Netflix och även arbeta i Kina.

Nu är det här de allra bästa VPN verkligen lysa. Även de flesta betalda VPN inte tillförlitligt avblockera Netflix eller komma förbi den stora brandväggen i Kina eftersom dessa block förstärks med sofistikeradVPN-upptäcka programvara.

Men utan att dränera din plånbok, topp premium VPN ger dig tillgång till amerikanska Netflix och BBC iPlayer, och även smyga förbi tunga filtreringssystem på ökända platser som Kina, Ryssland och Turkiet.

  1. De erbjuder en mängd andra funktioner för en bättre upplevelse.

Förutom bättre integritet, säkerhet och världsomspännande innehåll tillgång, får du massor av andra bra grejer med en betald VPN. Till exempel kan du använda deras programvara på flera enheter samtidigt med bara en prenumeration.

Andra erbjuder dedikerade IP-adresser, P2P-servrar och inbyggda skadliga program och annonsblockerare. Vissa har otroligt lyhörd kundsupport, och många har briljant användarvänliga gränssnitt.