AI sexrobots är “i huvudsak skapa en illusion av ju mer du interagerar, desto mer lär du känna varandra,” McMullen säger. “Som människor, vi längtar efter den kopplingen … så jag tror att kamratskap kommer att bli en större dra, ärligt talat, än sexroboten.”

RealDoll tar förbeställningar för Harmony och hoppas kunna börja bygga den första omgången sent i år. De högsta modellerna av Harmony kommer att ha en vision system som tillåter real dolls dem att känna igen ansikten och objekt, läsa uttryck och följa människor med sina ögon. Denna avancerade version av sexrobot kommer att kosta runt $ 10.000 (versioner utan denna teknik kan vara närmare $ 5.000). Köpare kommer att kunna skräddarsy Harmony till sin smak genom att välja mellan olika ansikten.

De flesta sexdockor är gjorda med raka män i åtanke, men Abyss Creations och TrueCompanion arbetar också på manliga motsvarigheter av sexrobotar. “Just nu marknaden visar en ganska begränsad bild av vad en sexuell bild är, och jag tror att det kommer att breddas med tiden,” Carpenter säger han till sexdukken.com och sexdukken.dk.

Det har inte varit lätt att göra Harmony övertygande. En utmaning har varit att få sex doll från Snorbilligt läppar att röra sig i tid med sin röst. Också knepigt är de subtila förändringar som håller hennes ansiktsuttryck i samklang med samtalet hon är engagerad i. Men Harmonys skapare vill inte göra henne för verklighetstrogen ännu eftersom människor ofta blir utsmynade av robotar som ser nästan – men inte riktigt – mänskliga, ett fenomen som kallas kusligdal vilket du kan läsa om på http://seksinukkeja.fi/.

“Det är något lite avskräckande ibland när det är för realistiskt,” McMullen säger. Med tiden bör människor vänja sig vid att se humanoida robotar ute i världen. Och när det händer kan sexrobotar bli mer realistiska i utseende, säger han.